Färskostgratinerad kronärtskocka

Ett förslag på 3 rätters ( förrätt, huvudrätt, efterrätt ). Kronärtskocka, fläskfilé m porvinssås, friterad ananas.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 4 små kronärtskockor
  • 100 g färskost ( typ bon jour)
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 avocado, lagom mogen
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår.
  2. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka.
  3. Mixa färskost, vitlök och skalad urkärnad avocado. Smaka av blandningen med salt och peppar.
  4. Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min.
  5. Servera denna förrätt omgående.

Kommentarer

Vaddå? Ska man inte ha kvar bladen? Då är ju bilden ganska missvisande - eller fattar jag fel?

Liknande recept

Smörig & storslagen fransk chardonnay
98 kr