Festlig fiskgryta med räkor och saffran

Jättegod

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 pkt hajmal, 600 gr
  • 250 g frysta räkor med skal, storlek70/90
  • ½ purjolök
  • 1 fänkål
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 påse saffran, 0,5 g
  • 1 ½ dl vitt vin, går även med matlagnings vin
  • 1 ½ msk koncentrerad fiskfond
  • 2 dl vatten
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk salt och vitpeppar
  • 10 cocktailtomater,eller klyftor av hela tomater
  • Dill
  • Servera med kokt potatis eller ris.

Gör så här

  1. Tina filéernas och räkorna.Torka av fiskfiléerna med hushållspapper. Strimla purjolök och fänkål fint. Hacka vitlökklyftorna. Fräs grönsakerna i smör och saffran några min.
  2. Häll på vitt vin, fond, vatten och låt koka upp.
  3. Vispa i crème fraiche och smaka av med citronsaft.
  4. Rensa räkorna.
  5. Halvera fileerna på längden. Salta, peppra och rulla ihop fileerna.
  6. Lägg alla fileerna samtidigt i såsen och sjud under lock eller tills de är nästan ogenomskinliga.
  7. Skala räkorna.Lägg på tomaterna och räkorna låt dom bli varma utan att koka.Garnera med dill.
  8. Tips! Du kan byta ut saffran med ca 2 tsk curry.
  9. Smaklig måltid!

Kommentarer

Smakade kalas, jag tog bort fänkålen eftersom det finns somliga i familjen som ogillar det, sedan tog jag curry istället för saffran och slutligen pillade jag i lite paprika tillsammans med tomaterna och räkorna på slutet. Det blev en hit! Alla gillade det! Tack för en god middag.
Mycket god rätt! Den här kommer jag definitivt att göra fler gånger!

Liknande recept