Filé med viltsmak

Fläskfilé med en mustig sås av enbär, senap och gelé.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 3 enbär
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk viltfond
  • 1–2 msk vinbärsgelé
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk maizenaredning
  • Till servering:
  • Hasselbackspotatis
  • Sallad
  • Vinbärsgelé

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i skivor. Krydda med salt och peppar och bryn på båda sidor i smör.
  2. Skala och hacka löken och låt fräsa med köttet.
  3. Dela, kärna ur och tärna äpplet och lägg ner i pannan tillsammans med enbär, grädde, vatten, crème fraiche, senap och fond. Koka ihop i 10 minuter.
  4. Smaka av med gelé, timjan och soja och red av med maizena. Koka i 3 minuter. Servera med hasselbackspotatis och sallad samt extra gelé.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept