Filégryta med lingon och kantareller

Enkel rätt med skogens guld.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 fläskfílé
  • smör till stekning
  • salt och peppar
  • 1 gul lök
  • 100 gr kantareller
  • 1 dl lingon
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • Till servering:
  • potatismos
  • kokt broccoli

Gör så här

  1. Putsa filén fri från hinnor och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Krydda och stek filéerna gyllenbruna.
  3. Dela löken i större bitar och tillsätt i pannan tillsammans med kantarellerna. Låt fräsa med i några minuter.
  4. Tillsätt lingonen och grädden och låta allt småkoka i 3-5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
  5. Servera med ett gott mos och gärna lite kokt broccoli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept