Fisk med purjo- och äggsås

God snabblagad vardagsmat. Perfekt om man har ägg över från frukost! Det kan vara gott att ha i färsk hackad dill eller persilja i såsen, eller citron och lite dragon. Servera till exempelvis potatis.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 250 g torsk
  • 2 dl vatten
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl mellanmjölk
  • 150 g purjolök
  • Salt
  • Peppar
  • 1 hårdkokt ägg

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljong i en traktörpanna. Tärna fisken, hacka purjolöken och lägg ner det i buljongen. Låt sjuda i några minuter så fisken blir vit och fast. Ta upp fisken med en hålslev och lägg undan på ett fat.
  2. Vispa ihop vetemjölet och mjölken och rör ner det i buljongen. Koka ihop till önskad konsistens. Smaka av.
  3. Lägg ner fisken i såsen och låt allt blir varmt. Hacka ägget och strö det över vid servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…