Fiskfilé i saffranssås

En härlig fiskgryta som toppas av färska skalade räkor, hackad dill och persilja.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t.ex. kolja, torsk eller spättafilé
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • ½ purjolök
  • 2 msk smör el margarin
  • 2 dl vitt vin
  • 1 kuvert saffran
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnera med:
  • 150 g skalade räkor, ca 400 g oskalade
  • ½ dl hackad dill och persilja
  • Servera med:
  • Kokt eller pressad potatis

Gör så här

  1. Skala morötterna och palsternackan och skölj purjolöken väl. Strimla morötterna, palsternackan och purjolöken fint.
  2. Fräs grönsakerna hastigt i smör utan att de får färg. Tillsätt vinet och låt koka ett par minuter.
  3. Vik ihop fiskfiléerna och lägg ovanpå grönsakerna. Vispa ut saffranet i grädden och häll över fisken.
  4. Låt sjuda under lock i 5 minuter, kontrollera att fisken är vit, då är den klar.
  5. Garnera med räkor och kryddgrönt. Servera med kokt eller pressad potatis.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept