Fiskfilé Thailand

Supergod Viktväktarmat som man kan göra lite starkare eller lite svagare beroende på curryhalten.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torsk (1 paket)
  • Marinad:
  • 1 citron, saften
  • 4 tsk soja
  • 4 krm salt
  • Sås:
  • 1 purjolök (vita delen tar jag)
  • 1 röd paprika
  • 8 tsk Maizena redning (här kan man säkert ta grädde i stället om man vill)
  • 3-4 msk ketchup
  • 4 dl fiskbuljong
  • 2-3 tsk curry (thailändsk eller vanlig)

Gör så här

  1. Tina fisken så att filéerna kan skiljas åt.
  2. Blanda till marinaden och låt fisken ligga i minst 30 min (jag tar 1-2 timmar).
  3. Stek filéerna försiktigt så att de håller ihop (jag stekte i margarin, ej olja). Håll fsken varm.
  4. Skiva purjon och skär paprikan i små bitar, fräs tillsammans.
  5. Tillsätt buljongen, maizenaredningen, ketchup och curry, låt puttra ett par minuter. Häll varm sås över varm fisk.
  6. Servera med ris.

Kommentarer

En jättegod rätt.Kan bli lite stark om man tar ca 3 tsk curry.Maken gillade denna fiskrätt. Hälsningar Gasen.
Har du provat att göra din egen curry till detta recept ?? Jag kanske kan hjälpa dig om du vill... - JP -

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…