Fiskgratäng med pepparrot och mos

En mycket god fiskgratäng med pepparrotssås

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Valfri fisk ca 600 g
  • 1 l vatten
  • 1 lök
  • Ca 1 dl vitt vin
  • 1-2 fiskbuljongtärningar
  • ½ citron
  • Vitpepparkorn
  • Bechamelsås
  • Riven pepparrot
  • Potatismos (helst egen)
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka upp ca 1 liter vatten med fiskbuljongtärningarna samt lök, pressad citron, vitpepparkorn och vinet. Låt koka ca 5 minuter innan du lägger i fisken. Låt den sjuda i några minuter och lägg den i en smord form.
  2. Spara fiskbuljongen och gör en vanlig bechamelsås med en del av fiskbuljongen i och pressa i riven pepparot (finns på tub) efter smak, salta och peppra.
  3. Bred ut moset runt längs kanterna och häll över såsen och in i 225 grader i ca 15 minuter.

Kommentarer

Var hos vänner i Fellingsbro i helgen som bjöd på denna gratäng och det var jättegott. I vårt fall räckte den till 4 personer men det blev inget kvar.
Hej och tack anders för ett super god fiskgratäng kommer att göra flera gånger alla tyckte om den helt klart full pott monica
OK, men vad ska jag spara fiskbuljongen till??
Mycket god.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…