Fiskgryta a la Babbo

Mamma Berith födelsedagsmiddag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g fiskfilé, t.ex. lax, sej eller torsk
  • 500 g oskalade räkor
  • 5 medelstora potatisar
  • 1 stor morot
  • 1/4 kålrot
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olja till stekning
  • 1 förpackning krossade tomater, 500 g
  • 4 dl vatten
  • 1-2 dl crème fraiche
  • 2 fiskfondförpackningar (fond du chef)
  • 1 dl vit vermouth
  • ½ tsk socker
  • Dillkräm:
  • 2 dl tjock yoghurt eller crème fraiche
  • 20 g hackad dill
  • Salt
  • Peppar
  • Garnering:
  • Finstrimlad purjolök

Gör så här

  1. 1.Skala och tärna rotfrukterna. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs mjukt i olja i en panna. Skala räkorna.
  2. 2. Rör ihop yoghurt och den hackade dillen, smaka av med salt och peppar.
  3. 3. Koka ihop krossade tomater, vatten, vermouth och fiskfond. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt, och en nypa socker men tänk på att du redan fått rejält med sälta från fonden.
  4. 4. När grytan har bra smak, dela fiskfiléerna i 3 cm kuber och sjud försiktigt tillsammans med räkorna i grytan tills den är klar ca 5 min. Vänd ner rotfruksfräset.
  5. 5. Servera grytan med en klick dillkräm, finstrimlad purjolök och ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…