Fiskgryta med musslor

En lättlagad fiskgryta där man kokar fisken i det smakrika musselspadet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg blåmusslor
  • 400 g vit fiskfilé, t ex gös, abborre, gädda
  • 1 knippa salladslök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 msk konc skaldjursfond
  • 1 liten knippa timjan
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Tvätta musslorna noga.
  2. Släng dem som inte stänger sig när man knackar på skalet.
  3. Skär fisk och salladslök i bitar.
  4. Skala och hacka vitlöken.
  5. Fräs den i smör i en stor kastrull.
  6. Tillsätt vin, fond, timjan och peppar.
  7. Lägg ner musslorna och koka under lock ca 5 min tills de öppnar sig.
  8. Ta upp musslorna och släng dem som inte öppnat sig. Fördela musslorna i 4 sopptallrikar.
  9. Sjud fisken i kokspadet under lock 3–4 min, tillsätt salladslöken mot slutet.
  10. Lägg upp fisk och lök i tallrikarna.
  11. Vispa ner grädden i spadet och låt såsen koka ihop några min.
  12. Häll såsen över fisken och musslorna.
  13. Strö över timjan. Servera med bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…