Fiskgryta med tahini

Mustig fiskgryta, jag blandade ned riset när det var färdigt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g djupfryst torsk eller hoki, tinad
  • 3-5 krm salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 gula lökar, skivade
  • 1 msk smör eller margarin
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 liten burk kokosmjölk (ca 1,6 dl)
  • ca 1 dl fiskbuljong av fond eller tärning
  • 1-2 msk tahini (sesamfröpasta)
  • 1 msk sesamfrön
  • 4 portioner jasminris, kokt
  • ca 500 g broccolibuketter, kokta

Gör så här

  1. Skär fisken i små portionsbitar. Blanda dem med salt och 1 tsk gurkmeja i en bunke och låt det dra 15-30 minuter.
  2. Stek löken i fettet tillsammans med spiskummin tills den mjuknar. Häll i kokosmjölk och buljong och smaksätt med tahini. Låt koka upp och lägg sedan i fisken. Koka tills den är precis genomkokt, 3-4 minuter. Strö på sesamfrön.
  3. Servera med nykokt ris och broccoli.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr