Fiskgryta med tomat, citron och dill

En lättlagad och god fiskgryta att snabbt slänga ihop på vardagen. Denna gör vi ofta! I grundreceptet hade vi gräslök istället för dill, det går lika bra med båda! Är vi 4-5 st så gör jag på två paket fisk.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfilé, t ex sej, torsk, spätta
  • 1/2 liten citron
  • 2 tomater
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1/2 dl finhackad dill eller gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl mellangrädde

Gör så här

  1. Halvtina fisken och skär i bitar. Lägg i en kastrull. Pressa citronen över.
  2. Klyfta tomaterna och lägg i dem. Smula över buljongen. Tillsätt hälften av dillen/gräslöken. Salta, peppra och häll över grädden.
  3. Låt koka på svag värme under lock tills fisken är vit och fast, 5-10 min. Strö över resten av dillen/gräslöken.

Kommentarer

Jag lagar mat på sommarkollo och fick kommentaren av ett barn att "egentligen tycker jag inte om fisk, men det här var gott :)" det tar jag som ett väldigt bra betyg och själv gillar jag denna gryta också, såsen är mumsig.
Fantastiskt gott! Hela familjen åt med god aptit.

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…