Fiskgryta Smögen

En fiskgryta med vin och saffran.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 350 g blandade fiskfiléer i bitar, t.ex. torsk och kolja
  • 2 potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 2 tomater
  • 0.5 fänkålsstånd
  • 0.5 röd paprika
  • 1 msk smör
  • 0.5 pkt saffran
  • 1 tsk curry
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 dl fiskbuljong av tärning
  • 1 dl mjölk
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 krm cayennepeppar
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
  2. Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem.
  3. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
  4. Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter.
  5. De ska inte ta färg.
  6. Blanda ner paprika- och tomattärningar.
  7. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
  8. Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
  9. Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen.
  10. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  11. Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter.
  12. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
  13. Servera gärna med ris, ett gott lantbröd
  14. och en klick aioli.

Kommentarer

Otroligt GOTT ! Går utmärkt att förbereda dagen innan och bara hösa i fisk, räkor och kryddgönt innan den ska ätas, måste förstås koka en liten stund till fisken är klar. Håller med, synd att det inte finns en sexa.
Oj så Gott!! Kommer absolut att serveras fler gånger. Tog inte en evighet att göra heller vilket är ett pluss på en vardag! Jag skulle sätta betyget "6" om det gick!! Hälsningar Hillan :-)

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…