Fiskpaté

God och lättgjord till förrätt eller på buffén. Görs med fördel dagen innan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 200 g laxfilè
  • 200 g Hokifilé
  • 3 ägg
  • 1pkt fryst dill
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • Vitpeppar
  • 1/2 burk kräftstjärtar i lag (eller räkor/crabfish)
  • Sås.
  • 2 dl creme fraiche
  • 1/2-1 burk röd stenbitsrom
  • Hackad dill

Gör så här

  1. sätt ugnen på 200 garder.
  2. Lägg ett smort bakplåtspapper i botten på en avlång sockerkaksform. Smörj kanterna
  3. Mixa allt utom kräftstjärtarna till en inte allt för slät smet, det är gott med lite bitar i.
  4. Häll hälften av fisk-smeten i sockerkaksformen och lägg i kräftstjärtar, sen resten av smeten, täck med smort bakplåtspapper.
  5. Ställ formen i vattenbad i långpannan och grädda i 35 min.
  6. Låt kallna och skär i skivor. Garnera med färsk dill och citronskivor.
  7. Kräftstjärtar/räkor eller kallrökt lax gör det ännu godare.
  8. Rör samman såsen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept