Fiskpinnar med currysås

Krispiga hemgjorda fiskpinnar med en currysås gjord på créme fraiche och äpplen. 420 kalorier per portion

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g fiskfilé, tex kolja eller sej
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 2 msk smör
  • Currysås:
  • ½ grönt äpple
  • 2 ½ dl lätt créme fraiche
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Eventuellt ½ krm tabasco
  • Tillbehör:
  • Kokt potatis
  • Rivna morötter

Gör så här

  1. Currysås:
  2. Skölj och riv äpplet, blanda med créme fraiche, curry och vinäger i en skål. Krydda med salt, peppar och ev tabasco.
  3. Tina och skär fiskfiléerna i fiskpinnestorlek, salta och peppra.
  4. Lägg mjöl, ägg och ströbröd på olika tallrikar.
  5. Vänd fisken i var och en av dem, i den ordningen.
  6. Stek fiskpinnarna i smör i en stekpanna på medelvärme, 2-3 minuter per sida.
  7. Servera fiskpinnarna med currysåsen, potatis och rivna morötter.

Kommentarer

Currysåsen får verkligen högsta betyg - även döttrarna på 3 & 6 gillade verkligen den! Ett extra plus är onekligen att det är så enkelt att göra den...

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…