Fisksoppa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g vit fiskfilé
  • 500 g stora räkor
  • finhackad dill
  • 25 g smör
  • 2 msk olja
  • 1 gul lök
  • 1/2 purjolök
  • 4 potatisar
  • 1 morot
  • 1 squash
  • 1 röd paprika
  • 0,5 g saffran
  • 2 burkar krossade tomater
  • räk- och fiskspad
  • 1 fiskbuljongtärning
  • italiensk salladskrydda
  • 2 tsk blandade örtkryddor
  • 1 dl torrt vitt vin

Gör så här

  1. Rensa räkorna och koka skalen i 1 liter vatten i 10 minuter. Sila bort skalen och sjud fisken i räkspadet. Fräs smör och olja. Lägg i hackad lök, strimlad purjo och fint tärnade grönsaker. Strö över saffran. Låt fräsa under omrörning i 10 minuter. Häll i tomater, buljongtärning och kryddor. Späd med räk- och fiskspad och lite vatten. Sjud sakta i 20 minuter. Tillsätt vin och smaka av. Lägg i fisk och skaldjur och värmsoppan. Strö övergrönt. Servera med aioli ochbröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…