Fisksoppa à la Sir Toby

En mustig fisksoppa med mycket grönsaker, rotselleri, potatis och gottis som räcker till många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé (pollock, pangasius, torsk eller liknande)
  • 200 g skalade räkor
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 purjolök
  • 1 bit rotselleri (ca 300 g)
  • 1 kg potatis
  • 1 ½ - 2 liter vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 - 2 tsk hela fänkålsfrön
  • 1 kruka gräslök

Gör så här

  1. Skala potatis och rotselleri. Skär dem i tärningar cirka 1,5x1,5 cm och lägg dem i en gryta.
  2. Skär purjolöken i centimertjocka skivor, skölj ordentligt så du får bort eventuella jordrester och lägg i grytan.
  3. Ta bort kärnhuset från paprikorna och skär dem i små tärninger eller strimla dem fint. Lägg i grytan.
  4. Tillsätt vatten, buljongtärning, salt, peppar och fänkål. Koka upp och låt sjuda cirka 5 minuter.
  5. Skär fisken i två centimeter breda strimlor. Lägg fisk och räkor i grytan och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  6. Tillsätt finskuren gräslök precis före servering. Servera med ett syrligt fullkornsbröd och ost.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…