Fisksoppa från Laos

Ännu en god soppa

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fiskfiléer, färska eller frysta
  • 1 purjolök
  • 1 chilipeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk farinsocker
  • 1 msk pressad citron
  • 500 g krossade tomater
  • 1 liter fiskbuljong, 2 tärningar och 1 liter vatten
  • Ca 100 g äggnudlar eller ca 3 dl makaronihjul
  • 1 liten burk ananas, i bitar eller ringar, ca 200 g
  • ½ dl koriander, grovhackad och färsk eller persilja

Gör så här

  1. Tina de frysta fiskfiléerna. Skär fisken i bitar.
  2. Skölj och strimla purjolöken. Kärna ur chilipepparn noga och skär den i tunna strimlor.
  3. Fräs lök och peppar i olja tills de mjuknat, ca 3 minuter. Tillsätt socker, citron, tomater och fiskbuljong. Låt koka ihop ca 10 minuter.
  4. Tillsätt nudlar eller makaronihjul, koka enligt anvisning på paketet. Vänd ner fisktärningar och ananasen i bitar.
  5. Låt koka några minuter, fisken ska nätt och jämnt vara genomkokt.
  6. Strö i koriander och servera soppan med bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…