Fisksoppa med honungslax

De lime- och honungssmakande laxbitarna steks separat och den varma soppan slås över vid servering.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 morötter
  • 1 msk smör
  • 8 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 lime, rivet skal
  • 2 tsk ingefära, riven, färsk
  • 2 msk vetemjöl
  • 400 g kokosmjölk, 1 burk
  • 2 krm salt
  • Honungslax:
  • 400 g laxfilé, utan skinn
  • 3 msk honung, flytande
  • 1 lime, saften
  • 0,4 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk smör
  • Tillbehör:
  • Bröd

Gör så här

  1. Skär laxen i tärningar. Blanda honung, limesaft (riv limen innan saften pressas), salt och peppar och vänd ner laxen i marinaden.
  2. Skala och hacka lök och vitlök fint. Skala och tärna morötterna fint. Fräs lök, vitlök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 10 minuter.
  3. Tillsätt limeskal, ingefära, mjölet utrört i lite av kokosmjölken och resten av kokosmjölken. Låt soppan sjuda 3 minuter. Smaka av med ev salt.
  4. Lyft upp laxen ur marinaden. Stek laxen i smör i en stekpanna tills den fått färg runt om, 2-3 min. Lägg den i djupa tallrikar och häll över den varma soppan. Servera med bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr