Fisksoppa med lök, tomat och morot

Räcker gladeligen till 5-6 personer

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g fryst fiskfilé t.ex sej
  • 2 gula lökar
  • 2 morötter ca 200 g
  • 4 tomater
  • 5 msk olivolja
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1/2 msk timjan
  • 1 1/2 l fisk- eller hönsbuljong (vatten och fond eller buljongtärning)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksbröd (baguetter)

Gör så här

  1. Halvtina och skär fiskfilén i ca 3 cm tärningar. Skala och hacka lök och morötter. Skär tomaterna i tärningar.
  2. Fräs lök och morötter i olivoljan i en kastrull ca 2 minuter. Tillsätt tomattärningarna. Rör i paprikapulver och timjan. Låt fräsa ytterligare ca 3 minuter. Tillsätt buljongen, rör om och låt koka ca 20 minuter under lock.
  3. Lägg i fiskbitarna och sjud ytterligare 8-10 minuter. Ta från värmen och mixa soppan. Smaka av med salt och peppar. Låt koka upp.
  4. Värm vitlöksbaguetterna enligt anvisningarna på förpackningen.
  5. Servera soppan med brödet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…