Fransk fisksoppa med aioli

God fisksoppa med krossade tomater som grund.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 400 g torskfilé
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 lök
  • 1 liten fänkål (brukar jag hoppa över)
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 burk krossade tomater
  • 7 dl fiskbuljong
  • 100 g sockerärtor
  • Salt
  • Peppar
  • Ev lite cayennepeppar
  • Aioli

Gör så här

  1. Skär fiskfilén i mindre bitar, skala räkorna. Dela löken och skär fänkålen i tunna skivor. Fräs saffran i ojan, tillsätt de krossade tomaterna och grönsakerna (utom sockerärtorna) och fräs några minuter.
  2. Häll på fiskbuljongen och koka upp. Lägg fisken och låt soppan sjuda några minuter tills fiskköttet inte längre är genomskinligt, det ska vara riktigt vitt. Lägg då i sockerärtorna.
  3. Häll sist i räkorna, efter det får inte soppan koka mer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Servera med en klick aioli

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…