Frasig torskfilé med rostade jordärtskockor

Extra gott blir det med den picklade rödlöken och kaprismajon till!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 700 g jordärtskocka
  • 500 g potatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 4 bitar torskfilé, á 150 g
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • 2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
  • Picklad rödlök:
  • 1 rödlök, i ringar
  • ½ dl rödvinsvinäger
  • ½ dl socker
  • 1 dl vatten
  • Kaprismajonnäs:
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 3 msk kapris
  • 3/4 dl olivolja
  • 3/4 dl neutral olja
  • Servering:
  • Eventuellt grön- eller svartkål som hastigt stekt i lite olivolja och flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala potatis och jordärtskockor. Dela på längden och vänd runt i olja på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 minuter.
  3. Picklad rödlök:
  4. Koka upp vinäger, socker och vatten. Lägg löken i en skål och häll över ättikslagen. Låt svalna alternativt kallna i kylen.
  5. Kaprismajonnäs:
  6. Mixa äggulor, senap och kapris. Häll i oljan i en tunn stråle medan mixern är igång tills det blir en tjock majonnäs. Smaka av med salt.
  7. Salta torsken. Doppa fisken i mjöl, lättvispat ägg och sist i pankoströbröd. Hetta upp en stekpanna och stek fisken i olja på medelhög värme i 2-4 minuter per sida till fin krispig yta.
  8. Servera torsken med potatis, jordärtskockor, kaprismajonnäs, picklad rödlök och eventuellt stek grön- eller svartkål.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept