Frittata på knäckigt tunnbröd

Spännande och lyxig macka med mycket gott!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 skiva mjukt tunnbröd
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 6-7 dl nässlor
  • 1 knippe grön sparris
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ dl rostade solrosfrön
  • Salt
  • Peppar
  • 2 färska gula lökar (spara lite till garnering)
  • 2 msk smör till stekning
  • Garnering:
  • Rostade solrosfrön
  • Chiliflakes eller torkad finstrimlad chili
  • Färsk körvel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Dela tunnbrödet i fyra delar och pensla det med olivolja. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Baka i ugnen tills kanten på brödet börjar få lite färg, 12-15 minuter. Ta ut plåten och plocka av tunnbröden.
  3. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Krama vattnet ur nässlorna och hacka dem fint med en vass kniv. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Blanda försiktigt ägg, grädde, solrosfrön och nässlor. Salta och peppra. Skär löken i klyftor.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken när smöret skiftar mot brunt och låt steka någon minut. Häll i äggsmeten och stek på låg till medelhög värme tills äggsmeten har stannat, 5-7 minuter. Rör försiktigt med en träslev.
  5. Dela frittatan i tårtbitar och lägg upp på tunnbröden. Dela sparrisen i bitar och garnera tillsammans med lite gul lök, solrosfrön, chili och körvel.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept