Fylld kalkonbröstfilé med citrondoftande rotsaker

En kalkon som är fullspäckad med smak! Fyllningen gör köttet extra saftigt och gott.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 kg kalkonbröstfilé
  • 400 g färskost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 citroner
  • 1 knippe bladpersilja, ca 50g
  • 1 kruka basilika
  • 1½ röd chili
  • Salt
  • svartpeppar
  • 10 skivor serranoskinka
  • 1 msk olivolja
  • Potatis:
  • 1 kg potatis
  • 2 msk olivolja
  • Citrondoftande rotsaker:
  • 5 morötter
  • 3 palsternackor
  • 5 gulbetor
  • 2 majrovor
  • 1 msk olivolja
  • 30 g smör
  • Skalet av 1 citron

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Skär ett snitt i kalkonbröstet på längden så du kan vika ut det till dubbel storlek. Lägg färskosten i en skål. Riv vitlöken och skalet från citronerna.
  3. Hacka persilje- och basilikabladen. Hacka chilin fint och blanda ner alltsammans i osten. Smaka av med salt och peppar.
  4. Bred ut fyllningen på kalkonen. Rulla ihop och linda skinkan runtom. Bind om med steksnöre för att hålla ihop rullen. Pensla olja i en ugnsform och lägg ner rullen. Stick in en termometer mitt i köttet och stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 67 grader.
  5. Tvätta potatisarna. Halvera stora potatisar. Lägg dem i en plastpåse och häll i olja, salt och peppar. Blanda väl. Häll ut potatisenarna på en plåt med bakpapper och stek mitt i ugnen ca 45 minuter.
  6. Skala och dela rotsakerna i mindre bitar. Lägg dem i en plastpåse tillsammans med oljan. Krydda med lite salt och peppar. Häll ut dem på en plåt med bakpapper. Stek mitt i ugnen ca 30 minuter.
  7. Bryn smöret tills det blir ljusbrunt. Riv i skalet på citronen. Ringla smöret över rotsakerna och blanda precis före serveringen.
  8. Lägg rotsaker och potatis på ett fat. Skär upp köttet i skivor och lägg på fatet. Servera!

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept