Glaserad picnic-bog med lök

Köttet blir mört och smakar mera om det får ligga i marinad ett dygn.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 1 ½ kg grisbog, färsk, i två bitar
  • Salt
  • Marinad:
  • 1 morot, stor
  • 1 gul lök, i klyftor
  • 1 klyfta vitlök, delad
  • 8 svartpepparkorn
  • 1 krm timjan
  • 1 lagerblad
  • 5 dl rött vin
  • 5 msk vinäger
  • Till stekningen:
  • 1 dl buljong
  • 1 msk tomatpuré
  • 10-12 smålökar

Gör så här

  1. Lägg köttbitarna i en trång skål. Blanda marinaden och slå den över. Salta lätt över köttet. Täck kärlet och ställ det svalt 24 timmar. Vänd det några gånger under tiden.
  2. Ta upp köttet och torka av det. Sila marinaden, men kasta inte grönsakerna.
  3. Bryn köttet med matfett i en stekgryta och därefter grönsakerna. Blanda buljong med tomatpuré och silad marinad och häll det i grytan.
  4. Låt koka på svag värme under lock 1½–2 timmar och vänd köttet i grytan några gånger.
  5. Bryn de skalade lökarna i stekpanna Sänk värmen och låt dem eftersteka tills de blir mjuka. Strö över lite socker för att få fin färg.
  6. Ta upp köttet ur grytan och skiva det. Red av såsen med lite vetemjöl utrört i vatten.
  7. Servera med kokt potatis och ättiksgurka.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…