Glödhoppor med äggröra

En gotländsk specialitet har jag fått höra att det är. Passar mig utmärkt, som älskar lamm och som gillar äggröra mycket!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 100 g skivad rökt fårfiol
  • Kantareller, en näve
  • Äggröra:
  • 2 ägg
  • 2 msk grädde
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör

Gör så här

  1. Smält en klick smör i en kastrull.
  2. Vispa ihop ägg och grädde.
  3. Slå i de hoprörda äggen och rör med en träsked över svag värme tills äggröran är klar. Krydda.
  4. Fräs kantarellerna med smör i en panna, krydda.
  5. Stek sist fårfiolen hastigt i brynt smör och servera till.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@mrsc

Glödhoppor

På 70 – 80 gjorde vi ofta glödhoppor på förskolan där jag då jobbade till bl.a. mellanmål. Roligt och gott tyckte barnen.