Gnocchi med ädelostsås, pumpafrön och spenat

Krämig och enkel gnocchirätt som är god som en festlig bjudrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g potatisgnocchi
  • 150 g ädelost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ dl rostade pumpafrön
  • ½ påse färsk babyspenat, ca 40 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Koka upp vatten till gnocchin och koka enligt anvisningen på paketet. Smält osten försiktigt i en kastrull och då den smält tillsätt matlagningsgrädden och den finhackade vitlöksklyftan. Låt sjuda några minuter.
  2. Rosta pumpafrön i en medelvarm panna. Häll av kokvattnet från gnocchin och blanda den med ädelostsåsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Vid servering toppa med rostade pumpakärnor och färsk spenat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept