Gräddstuvad purjo till rökt fisk

Denna gräddkokta purjo är ett suveränt tillbehör till alla typer av rökt fisk och även perfekt till kassler.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 hel purjolök
  • 3 dl vispgrädde
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Snitta och skölj purjolöken noga. Strimla den fint och lägg den i en stekpanna eller en låg vid kastrull tillsammans med grädden. Koka upp alltsammans och låt det småputtra i 5–6 minuter eller tills grädden tjocknat och purjon mjuknat. Krydda med salt och peppar och servera tillsammans med fisk och nykokt potatis.

Kommentarer

Så enkelt, så gott. Jag var ju tvungen att förgylla liljan, hade i lite grönsaksbukljong (fond) o kokte med lite strimlad röd paprika. Mkt gott tillbehör även till stekt fisk, jag älskar purjo jag. Tack vännen för grundidén!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…