Grillad lax med vit sparris, kålrabbisallad och sikromsås

Fira in sommaren med den här ljuvliga rätten ; nyskördad vit sparris och grillad lax ihop med färskpotatis, sikromsås och kålrabbisallad med smak av dill.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 8 vita sparrisar
  • Sallad:
  • 1 gurka
  • Ca 300 g kålrabbi
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 3 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Romsås:
  • 2 dl créme fraiche
  • 80 g sikrom
  • Citronskal
  • 4 portionsbitar laxfilé, á 150 g
  • 1 kruka vattenkrasse eller babyspenat
  • Servering:
  • Kokt färskpotatis

Gör så här

  1. Skala sparrisarna noga och skär av den nedre delen.
  2. Sallad:
  3. Skala gurka och kålrabbi och hyvla dem tunt med mandolin, osthyvel eller potatisskalare. Hacka dillen. Riv det yttersta skalet av citronen och pressa ur saften (skalet används i romsåsen). Rör ihop citornsaft, olivolja och dill. Vänd ner kålrabbi och gurka och smaka av med salt och peppar.
  4. Romsås:
  5. Blanda créme fraiche, rom och citronskal. Smaka av med salt och peppar.
  6. Grilla lax och sparris på direkt värme.
  7. Servera laxen med sparris, sallad, romsås och kokt potatis. Toppa med vattenkrasse eller babyspenat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…