Grillade lammracks med gremolatapesto och tomatsallad

Lammracks är ytterfilén på lammet med de långa revbenen kvar, dessa brukar ibland kallas enkelkotletter. Det går också bra med lammkotletter, som styckas i dubbla filéer med de långa revbenen avskurna.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 12 lammracks
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • Gremolatapesto:
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 kruka oregano
  • 1 kruka persilja
  • ½ dl skållad mandel
  • 1 dl olivolja
  • Skal från 1 citron
  • 2 msk citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tomatsallad:
  • 500 g körsbärstomater
  • 1 kruka mynta
  • ½ tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Gremolatapesto:
  2. Finhacka vitlök, oregano, persilja och mandel. Mixa det med olivolja i en matberedare. Smaka av med citronskal, citronjuice, salt och peppar.
  3. Tomatsallad:
  4. Halvera tomaterna, plocka myntabladen och blanda. Smaka av med flingsalt och peppar.
  5. Låt lammracksen bli rumstempererade. Salta och peppra racksen och grilla dem ca 3 minuter på varje sidan i en grillpanna eller på utegrillen. Servera med gremolatapesto och tomatsalladen.

Kommentarer

Fantastiskt gott och festligt. Man kan skippa citron och skal i peston om man använder citronolivolja istället för vanlig olivolja!

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…