Grön fiskgryta

En gryta med "allt-i-ett". Bekväm rätt att ta direkt från spisen till matbordet.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 1 paket broccoli, 250 g
  • 1 msk olja
  • 3 dl fiskbuljong (tärning)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk citronpeppar
  • 400 g torskfiléer, färska eller frysta
  • Ev 1 pressad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Skala och skiva potatis, lök och morötter. Tina broccolin.
  2. Fräs löken i olja och häll på buljong. Lägg i potatis och morötter och koka ca 10 minuter.
  3. Rör ner crème fraiche och krydda med salt, peppar och ev vitlök. Lägg i broccolin och koka i ytterligare 5 minuter.
  4. Lägg i torsken i bitar och sjud tills den är genomkokt.
  5. Servera grytan med ett gott bröd.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept