Grönkålsfrittata med citron och vitlök

Ett gott tillbehör till kött, fågel eller fisk eller servera som ensamrätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 citron
  • 2 dl riven parmesanost
  • 225 g skuren grönkål
  • 2 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 8 ägg
  • 2 dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala lök och vitlök, hacka löken och riv vitlöksklyftorna. Riv det yttersta skalet av citronen. Riv parmesanosten. Fräs grönkålen i omgångar i olivoljan i en stekpanna eller gryta tillsammans med lök och vitlök. Smaksätt med salt och peppar. Blanda ner citronskalet mot slutet.
  3. Lägg grönkålen i en ugnssäker form. Blanda ner den rivna osten. Blanda ägg, mjölk, salt och peppar. Häll äggblandningen över grönkålen. Sätt formen mitt i ugnen i ca 20 minuter eller tills äggsmeten har stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…