Grönsaksgryta med gös

En vacker gryta med delikat gösfilé, grönskimrande broccoli, solmogna tomater och potatis. Gös är en rovfisk med fast kött och lite ben.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g skinnfri gösfilé
  • 600 g små, fasta potatisar
  • 12 dl grönsaksbuljong
  • 400 g broccoli
  • Salt
  • 3 lökar
  • 400 g tomater
  • 1 msk olivolja
  • Peppar
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk hackad persilja

Gör så här

  1. Skölj fisken och torka av den med papper, skär den i stora bitar, täck över och ställ åt sidan. Skala potatisen, skär i halvor eller i fjärdedelar. Häll buljong och potatis i en kastrull, koka under lock i 15 minuter.
  2. Skölj broccolin, skär i buketter, skala stjälkarna och skär i små tärningar. Blanchera i lättsaltat vatten i 4 minuter, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skala löken, halvera och skär i skivor. Skölj tomaterna, ta bort stjälkfästena och skär i tjocka skivor.
  3. Hetta upp olja i en kastrull, fräs löken genomskinlig. Häll av potatisen i ett durkslag, spara vätskan.
  4. Häll tillbaka potatisen i grytan, lägg löken ovanpå. Varva med broccoli och tomater. Krydda fisken med salt, peppar och timjan och lägg dem i grytan. Smaka av den sparade buljongen med salt och peppar och häll den över fiskfiléerna. Låt grönsaksgrytan sjuda under lock på svag värme i 25-30 minuter, utan att röra om.
  5. Fördela grytan i små skålar eller djupa tallrikar och strö över persilja.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@ullac

Fisksoppe-gryta

Detta är ett mellanting mellan fiskgryta och soppa. Äts i djupa tillrikar. Man kan byta ut grönsakerna, man behöver ju inte alls ha både…