Grönsaksgryta med pasta

Det godaste och bästa som finns är en "Allt-i-ett-gryta" eller hur? - här med pasta...och grönsaker som du oftast har hemma.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g smör
  • 100 g selleri skuret i skrå
  • 100 g gul lök, finhackad
  • 100 g morötter skivad i mindre bitar
  • 800 g tomater hackade på burk
  • ¼ l vatten
  • 200 g pastaskruvar
  • 1½ tsk grovt salt
  • 340 g majs på burk
  • 420 g bönor i chilisås
  • 1 dl kruspersilja, finhackad
  • ¼ tsk chilipulver
  • Tillbehör:
  • 200 g Arla Köket Kesella® kvarg lätt 1%
  • Grovt bröd

Gör så här

  1. Låt smöret smälta i en gryta på hög värme utan att bryna det. Fräs selleri, lök och morötter i ca 1 minut.
  2. Rör om i grönsakerna och bryn dem under omrörning ca 10 minut på medelvärme.
  3. Tillsätt tomaterna, vatten, pasta och salt.
  4. Låt rätten koka i ca 12 minuter på medelvärme – tills pastan är kokt, rör om då och då.
  5. Häll av vätskan från majsen.
  6. Sist i avrunnen majs, bönor i chilisås, persilja och chilipulver. Rör om och värm upp grytan, smaka av med kryddor efter smak.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…