Halstrad lax med äggnudelwok

Håll i hatten, faten och tallrikarna kommer att bli rensade av denna fräscha och otroligt goda rätt.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 150 g äggnudlar
  • 200 g vitkål
  • 2 morötter
  • 250 g broccoli
  • ½ röd chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 500 g laxfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 msk olja
  • Servering:
  • Japansk ljus soja
  • Gari (inlagd ingefära)

Gör så här

  1. Tillaga nudlarna enligt anvisning på förpackningen och skölj i kallt vatten. Skär vitkål och morot tunt, gärna med en mandolin. Skär broccolin i mindre buketter. Finhacka chili och vitlök.
  2. Hetta upp olja i en wokpanna eller större stekpanna. Stek grönsakerna under omrörning i rikligt het panna och tillsätt chili och vitlök efter någon minut. Vänd ner nudlarna och ta bort från värmen då nudlarna är varma.
  3. Skär laxen i kuber och salta. Stek runt om till fin färg i olja i en het stekpanna. Mitten ska gärna fortfarande vara rå.
  4. Häll lite soja över laxen och servera med gari och nudelwoken.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…