Harira från Casablanca

Denna varianten på harira är med lammkött som ger soppan en god mustig smak.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g lammkött med ben
  • 3 burkar passerade tomater, à ca 400 g
  • 2 gula lökar
  • ½ dl olivolja
  • 3 blekselleristjälkar
  • 1 knippa bladpersilja
  • 1 knippa koriander
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ tsk saffran
  • 1 tsk kanel, malen
  • Salt
  • 1 citron
  • 2 ½ l vatten
  • 1 dl vetemjöl
  • 4 dl kikärtor, kokta
  • 1 ägg

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i mindre bitar, låt benbitar vara kvar eller putsa men lägg med ben i soppan.
  2. Skär löken i bitar, stek lök och kött i olivoljan ganska länge tills köttet är genomstekt och fått färg.
  3. Tillsätt passerade tomater, torkade kryddor, pressad citronsaft, selleri skuren i bitar, hackad persilja och koriander.
  4. Tillsätt vatten och buljongtärningen och låt koka 1-1 ½ timme tills köttet är mört. Lägg till kikärterna.
  5. Lägg vetemjölet i en skål och rör ut det till en jämn smet genom att tillsätta vatten.
  6. Häll i redningen lite i taget under omrörning tills du fått en lagom tjock konsistens. Låt koka upp och tillsätt sedan ett ägg som man först har vispat upp i en skål. Låt koka 10 minuter.
  7. Variationstips:
  8. Byt ut kikärterna mot linser och lägg till spagetti, bruten i bitar. Det går också bra att använda nötkött eller kyckling istället för lamm eller så gör man en helt vegetarisk Harira.
  9. Familjetips:
  10. Minska på kikärtsmängden, selleri, citron och koriander och lägg till spaghettibitar så blir soppan lite barnvänligare.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…