Harragu rödvinsmarinerad

Harstek med ben

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • ca 700 gr harstek
  • ca 150 gr bacon
  • 2 gula lökar
  • smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 1 tsk paprika pulver
  • ca 100-150 gr kantareller
  • 1 msk citronsaft
  • 1 dl créme fraiché
  • ca 1/2 dl rörörda eller färska lingon
  • Marinad
  • 3 dl rödvin
  • 1 lagerblad
  • 6 enbär
  • 1 skivad gul lök

Gör så här

  1. Gör så här:
  2. Skär loss köttet från benen och skär det i tärningar. Blanda samman marinaden och lägg i köttbitarna. Täck skålen och låt stå kallt i ca 3 timmar. Ta upp köttet och torka av det.
  3. Skala och hacka löken. Klipp baconskivorna i strimlor direkt ner i en stekpanna, tillsätt ev lite fett.
  4. Bryn lök och kött tillsammans med bacon.
  5. Lägg allt i en gryta, salt och krydda med peppar och paprikapulver.
  6. Rör om och sila över marinaden.
  7. Låt alltsammans koka på svag värme under lock tills köttet känns mört, 45 min - 1tim.
  8. Rensa under tiden färska kantareller och dela dem i bitar om de är stora, konserverade går även bra men låt dem rinna av ordentligt.
  9. Fräs dem i lite fett, droppa över citronsaften.
  10. Blanda ner creme fraiche och lingon i grytan och smaksätt med salt och peppar om så behövs.
  11. Strö kantarellerna i grytan strax före serveringen.
  12. Servera med kokt potatis och sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…