Helenas skinkpaj

Paj är ju aldrig fel!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 1½ dl vetemjöl
  • 50 g margarin
  • 3/4 dl riven stark ost
  • 1 ägg
  • 1½ msk vatten
  • Fyllning:
  • 1 burk champinjoner i bitar à 365 g
  • 1 burk sparris
  • 2 påsar bearnaisesås
  • 1 burk kokt skinka eller vanlig kokt skinka i bit à 454 g
  • Salt
  • Peppar
  • Örtkrydda ev. färsk såsom basilika, dragon
  • Riven ost

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna till degen. Låt den vila svalt i en timme. Kavla eller tryck ut den i en pajform. Nagga och grädda i 200* 15-20 min.
  2. Häll av spadet från svamp och sparris och använd detta i såsen. Skrapa av gelén på skinkan och skär den i tärningar. Blanda ihop svamp, sparris, skinka och sås. Krydda och häll allt i pajskalet.
  3. Strö över riven ost.
  4. Gratinera i 250* tills pajen fått fin färg.
  5. Servera med grönsallad och tomater

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

Nyhet i beställningssortimentet
99 kr