Hummersoppa á la Lena

Torsdag=obligatorisk soppdag.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Skal från 1 hummer
  • Olja
  • 1 lök
  • 1 morot
  • 1 bit rotselleri
  • 1 bit palsternacka
  • ½ purjolök
  • Vitlök
  • 1 stjärnanis
  • Tomatpuré
  • 2 tärningar fiskbuljong
  • Paprikapulver
  • Chilikrydda
  • Maizena
  • Vatten
  • Saffran
  • Salt
  • vitpeppar
  • 3 msk cognac
  • 2 dl vitt vin
  • 5 dl grädde
  • 2 msk smör
  • Hummerkött
  • Persilja

Gör så här

  1. Hummerfond:
  2. * Torka skalen i svag ugnsvärme
  3. * Krossa dem sedan i mortel.
  4. * Hacka lök.
  5. * Strimla purjo och grönsaker. Fräs med hummerskalen.
  6. * Tillsätt kryddor och tomatpuré.
  7. * Tillsätt vatten så att ingredienserna täcks. Koka 30 min.
  8. * Sila av spadet.
  9. Soppan:
  10. * Koka upp hummerfonden.
  11. * Tillsätt mjöl utrört i lite mjölk.
  12. * Tillsätt cognac och grädde.
  13. * Låt soppan sjuda ca 5 minuter.
  14. * Smaka av med salt och vispa ner smöret.
  15. * Strö över persiljaoch server med hummerköttet.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept