Indiska bönor

Det här har jag växt upp med, och det gör stor succé på alla mina middagar när jag har gäster. Det är också extremt enkelt att göra, och är fantastiskt för att fixa lite roligare grönsaker till en kryddigare rätt. Det står att det är från det indiska köket - och det är det ju - men det har hittills funkat bra till all asiatisk mat, och en hel del annan också.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g frusna haricots verts (gröna bönor)
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 tsk bruna senapskorn
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1-2 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa strösocker
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg bönorna (frusna) i vatten och koka upp. Ta genast av när det börjat koka och låt rinna av.
  2. Hetta upp olja med senapskornen och kajennpeppar. När senapskornen börjar sprätta, tillsätt bönorna, salt, socker, och pressa i vitlöken.
  3. Blanda och fräs på eftervärme i ca 5 minuter.
  4. Strö över svartpeppar precis innan servering.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…