Ingefärspotatis

En lättlagad och kryddstark rätt som är mycket god till grillat eller stekt kött och fisk. Cashewnötterna och sellerin gör rätten trevligt knaprig.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 675 g potatis av en fast sort, tärnad
  • 2 msk olja
  • 5 cm färsk ingefära, riven
  • 1 hackad grön chilifrukt
  • 1 hackad selleristjälk
  • 25 g cashewnötter
  • Lite saffran, ca ½ påse
  • 3 msk kokande vatten
  • 4 msk smör

Gör så här

  1. Koka potatistärningarna i ca 10 minuter och låt dem rinna av ordentligt. Hetta upp oljan i en tjockbottnad stekpanna och lägg i potatisen. Fräs i 3-4 minuter under omrörning. Tillsätt ingefära, selleri och cashewnötter och fräs någon minut. Lägg saffranet i en liten skål och häll över det kokande vattnet och låt stå och dra en stund.
  2. Lägg smöret i stekpannan och rör ner saffranet. Låt sjuda i 10 minuter tills potatisen är mjuk. Servera genast.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…