Italiensk långkok med valentinhjärtan

Mustig och smakrik gryta med frasiga valentinhjärtan.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 800 g högrev i grytbitar
  • 1 msk olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 klyftad gul lök
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 2 skivade blekselleristjälkar
  • 2 msk tomatpuré
  • 2½ dl rödvin
  • 5 dl vatten
  • 2 msk konc oxfond
  • 80 g skivad italiensk salami
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • Valentinhjärtan:
  • 250 g färsk smördeg på rulle
  • 1 ägg
  • Servering:
  • Ris eller potatispuré
  • Timjankvistar

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en gryta och bryn köttet. Salta och peppra och lägg köttet åt sidan. Stek lök, vitlök och selleri under omrörning i grytan någon minut. Tillsätt tomatpuré och stek ytterligare 2 minuter. Lägg i köttet och slå på vin, vatten och fond. Lägg i salami och fänkålsfrön. Låt koka under lock 1-1½ timme.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Skär ut hjärtan ur smördegen. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och pensla med lättvispat ägg. Grädda mitt i ugnen tills de har fått fin färg, ca 10 minuter.
  4. Häll upp grytan i varma portionsformar och lägg på ett hjärtlock. Garnera med timjan coh servera eventuellt med ris eller potatispuré.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept