Italiensk pizza med mozzarella, lufttorkad skinka och parmesanost

Pizza är kul att laga och alltid mycket uppskattat. Denna pizza är helt glutenfri och får dina tankar och smaklökar till Italien!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten, ljummet
  • 1 msk fiberhusk
  • ½ dl olivolja
  • ½ tsk salt
  • 3½-4 dl glutenfri mjölmix
  • Tomatsås:
  • 250 g körsbärstomater
  • ½ dl olivolja
  • 1 msk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Topping:
  • 200 g lufttorkad skinka
  • 1 mozzarella, ca 100 g
  • 100 g färskriven parmesanost
  • Rucolasallad

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en matberedare, tillsätt det ljumma vattnet och rör tills jästen löst sig. Tillsätt fiberhusk och låt svälla 10 minuter. Tillsätt olivolja, salt och det mesta av mjölmixen (spara lite till utbakningen) och arbeta samman degen, låt jäsa 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 225 grader.
  3. Låt körsbärstomaterna puttra med olivolja, oregano och finhackad vitlök 10 minuter.
  4. Kavla ut degen till två rundlar i resten av mjölmixen, lägg på plåt med bakplåtspapper. Fördela tomatröran, strimlad skinka, skivad mozzarellan och strö över hälften av parmesanosten. Baka i ca 15 minuter tills pizzorna har fått fin färg. Toppa med resten av parmesanosten och rucolasallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…