Jätteräkor i vitlök

Smällgott å en liksom mumsig kvällsrätt, gärna med ett glas Duvavár Chardonnay (nr 12993) från Ungern för ynka 55:-

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1½ dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 starka färska röda chili, urkärnade och finhackade
  • 450 g kokta jätteräkor
  • 2 msk hackad färsk slätbladig persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Citronklyftor till garnering
  • Knaprigt bröd till servering, jag använde vitlöksbröd fryst halvfabrikat

Gör så här

  1. Hetta upp oljan i en wokpanna på låg värme. Lägg i vitlök och chili och stek 1-2 minuter, tills löken är mjuk men inte hunnit fått färg. Rör om då och då.
  2. Lägg i räkorna och woka 2-3 minuter tills de är genomvarma och täckta av olja och vitlök. Stäng av plattan och blanda i hackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Garnera med citronklyftor och servera med bröd.

Kommentarer

Så underbart gott!!!! Kommer att göra det fler gånger, blev en klar favorit här!

Liknande recept