Julleverpastej

Julkryddad pastej

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g svinlever
  • 200 g späck (lardo, va?)
  • 1 gul lök
  • 4-5 hela ansjovisar
  • 2 ägg
  • 1 msk smör
  • 2 msk mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 10 varv peppar (kul "misura")
  • 2 tsk mald nejlika
  • ev. 1 msk madeira eller liknande

Gör så här

  1. Mal lever, späck, ansjovis och lök. Fräs smör och tillsätt mjöl och mjölk till en bechamel. Rör ner det malda samt de två äggen. Krydda.
  2. Smord form, vattenbad i ca 1 timme i 150 grader.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…