Kabis – Libanesisk pickles

God och nyttig pickles där du kan välja bort sockret om du vill. Receptet är till 1 literburk med pickles. Den går fort att göra men ska stå i 2-3 veckor innan den ätes.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Ättikslag:
  • 2 dl ättika (12%)
  • 5 dl vatten
  • 2 msk salt (använd grovsalt utan jod om du ska lägga in gurkor, annars fungerar vanlig salt)
  • 0,5-1 dl socker (valfritt)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1-3 chilifrukter (beroende på hur stark du vill ha din pickles)
  • 2 lagerblad
  • Mixa fritt grönsaker som morot, blomkål, rättika, paprika, vitkål, smågurkor

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till ättikslagen i en kastrull och hetta upp. Lagen behöver inte koka, rör om tills salt och eventuellt socker löses upp.
  2. Smaka av och tillsätt mer ättika socker eller salt om du vill.
  3. Diska glasburken i hett vatten. Förbered sedan grönsakerna. Tvätta dem väl, ansa och skär i önskad storlek. Gurkorna däremot ska behållas hela om du har sådana med.
  4. Varva grönsaker, chili, vitlök och lagerblad jämnt i glasburken.
  5. De ska ligga väldigt tätt i hop så tryck till grönsakerna ordentligt.
  6. Häll över ättikslagen och vicka lite på burken så vätskan fördelas jämnt.
  7. Vätskan ska nå hela vägen upp till kanten. Är det för lite vätska kan du hälla lite ättika och vatten direkt i burken.
  8. Ställ burken på en mörk och sval plats och låt stå i 2-3 veckor.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept