Kalkonpaj

En god paj.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 1 1/2 sats pajdeg:
  • Fyllning:
  • 400-500 g rökt kalkonrulle
  • 1/2 pkt knaperstekta bacontärningar
  • 1 pkt djupfryst majs
  • 300 g champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1/2 röd paprik
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 gul paprika
  • Salt
  • Peppar
  • Chilipeppar

Gör så här

  1. Tag undan 1/3 av pajdegen för remsor till locket.
  2. Förgrädda pajskalet.
  3. Fräs samman hackad lök, svamp och strimlad paprika.
  4. Smaksättt med salt, peppar, och chilipeppar.
  5. Blanda i strimlat kalkonkött och bacontärningar.
  6. Blanda i majsen.
  7. Lägg alltsamans i pajskalet.
  8. Kavla och sporra ut remsor av pajdegen och
  9. lägg ett nätmönster ovanpå pajen.
  10. Pensla remsorna med vispat ägg.
  11. Grädda i 225° ugn ca 10 minuter.
  12. Servera med sallad.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept