Kalla heta räkor

Detta är en kall rätt som kan användas till t.ex kanapéer

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 500 g färska räkor (eller frysta med skal)
  • 4 msk balsamvinäger
  • 4 msk vatten
  • 4 msk tomatpuré
  • 1 msk cognac
  • 1-2 tsk sambal oelek (indonesisk chilipasta)
  • 1 1/2 msk olivolja
  • 4 krm salt
  • 2 krm strösocker
  • 2 st charlottenlökar, finhackad
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 1 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en kastrull, koka upp och sjud i ca 6-7 minuter.
  2. Under tiden, skala räkorna.
  3. Lägg i räkorna och ta av från spisen (låt inte räkorna koka för då blir de sega) låt allt svalna.
  4. Förvara i kylen tills rätten skall ätas.
  5. Om man vill "hetta" till ytterligare, peppra i lite cayennepeppar.
  6. Befrämjar drickandet - men gott!

Kommentarer

kanongoda gjorde dessa och serverade med painriche på ett buffébord. 5 i betyg.

Liknande recept

Fynda ”Best Wine in box”
229 kr