Kalvgryta med söta äpplen och kantareller

Äpplen och kantareller är två höstsmaker som blir ännu godare när de möts i en härlig gryta!

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • 600 g kalv, grytbitar
  • Smör till stekning
  • 2 dl sherry
  • 7 dl kalvbuljong
  • 1 rödlök
  • 200 g kantareller
  • 3 dl vispgrädde
  • Maizena till redning
  • ½-1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Färsk timjan
  • Muscovadostekta äpplen:
  • 2 små röda äpplen, t ex Ingrid Marie eller Discovery
  • 1 msk smör
  • 1 msk muscovadosocker
  • Servering:
  • Kokt potatis

Gör så här

  1. Bryn köttet i smör i en gryta. Tillsätt 3/4 dl av sherryn samt kalvbuljongen. Sjud ca 1 timme tills köttet börjar bli mört. Skala och strimla löken. Bryn löken i smör tillsammans med kantarellerna i en kastrull.
  2. Häll i grädden och sjud upp. Smaka av med resterande sherry, soja, salt och peppar. Häll kantarellsåsen i grytan och rör om. Red av med maizena utrörd i lite vatten. Garnera med lite plockad, färsk timjan.
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor. Stek klyftorna i smör och strö över muscovadosocker. Stek klyftorna runtom tills sockret har smält.
  4. Servera grytan med kokt potatis och muscovadostekta äpplen.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…