Kasslerpaj med bladspenat

Lättlagad och saftig kasslerpaj med grönmögelost god med en sallad till, omtyckt av många.

Vad tycker du om receptet?

Ingredienser

  • Pajdeg:
  • 3 dl vetemjöl
  • 125 g margarin
  • 2-3 msk vatten
  • Fyllning:
  • 400 g färsk eller 1 pkt. djupfryst bladspenat
  • 500 g benfri kassler
  • 1 dl smulad grönmögelost
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • ½ tsk riven muskot
  • Svartpeppar

Gör så här

  1. Pajdeg:
  2. Hacka samman mjöl och matfett i mixer eller med en vass kniv. Arbeta snabbt in vattnet.
  3. Låt gärna degen vila kallt 30 min. Kavla eller tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter.
  4. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda i mitten av ugnen cirka 10 min. på 200 grader
  5. Fyllning:
  6. Ansa den färska bladspenaten, skölj och förväll den hastigt.
  7. Djupfryst spenat tinas och får rinna av i durkslag.
  8. Strimmla kasslern fint.
  9. Vispa samman ägg och mjölk.
  10. Tillsätt grönmögelost och smaka av med kryddorna.
  11. Lägg den avrunna spenaten i botten på den förgräddade pajen, strö över kasslern och häll till sist över äggstanningen.
  12. Grädda pajen ytterligare 30 min, tills äggstanningen stelnat.

Kommentarer

Inga kommentarer

Liknande recept

@snuttan66

Chokladrulle

Jättegod rulle som alla som har smakat den älskar den. Väldigt lätt att göra dessutom. i det receptet jag hittade så var det halva…